Welkom bij Jeugd Clubs Voorhout!

 Welkom bij Jeugd Clubs Voorhout

 

Jeugd Clubs Voorhout is een creatieve kinderclub uit Voorhout.

Al 70 jaar verzorgen wij activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. 

Je vindt ons in Buurtcentrum "De Spelewey".

 

We zien je graag op de knutselclub of op het zomerkamp!

 

 Het laatste JCV Nieuws

Hoera! We hebben er een clubje bij!

 

Vanaf 1 april starten wij met een nieuwe groep! 

 

De knutselclub is razend populair en onze groepen zitten overvol. Inmiddels hebben wij ook dusdanig veel aanmeldingen op de wachtlijst, dat wij een nieuwe groep kunnen opstarten! Dit brengt wel een aantal veranderingen met zich mee, waar we u graag over willen informeren. 

 

Vanwege de diversiteit in leeftijden van de kinderen op de wachtlijst hebben wij een nieuwe indeling van de groepen gemaakt, namelijk... 

Groep 1: Zaterdag van 10.00u tot 11.00u (4 t/m 6 jaar) 

Groep 2: Zaterdag van 11.15u tot 12.15u (6 t/m 9 jaar) 

Groep 3: Woensdag van 18.30u tot 19.45u (9 t/m 12 jaar) 

 

Voor sommige kinderen betekent dit een verandering van clubtijden. Inmiddels zijn al onze leden hier per mail over geïnformeerd.

De kinderen op de wachtlijst worden, op volgorde van aanmelding, geïnformeerd over het volgen van een proefles.

 

 

Motivatie voor het aanpassen van de groepen en tijden 

Wat u waarschijnlijk opvalt is dat het knutselen een half uurtje korter zal worden. Wij zijn tot dit besluit gekomen door de volgende overwegingen:

  • Het valt ons op dat de meeste kinderen het lastig vinden om zich 1,5 uur op een knutselwerkje te concentreren. 
  • De groepen zijn momenteel zo groot, dat de kinderen soms lang op hulp moeten wachten. Wij willen de groepen, met komst van de nieuwe groep, weer wat te verkleinen.  
  • Wij kampen sinds de corona-jaren met een te kort aan vrijwilligers, waardoor de druk op onze huidige vrijwilligers flink is toegenomen, uitbreiding van onze activiteiten verhoogt deze druk nog extra. Door de verkorting van de eerste 2 groepen willen wij onze vrijwilligers weer wat ontlasten, zodat wij hen behouden en de continuiteit van de club kunnen waarborgen. 
  • Een extra groep op een doordeweekse dag is helaas niet mogelijk, aangezien wij hier geen vrijwilligers toe bereid hebben gevonden. 

 

Contributie 

De veranderingen zullen geen consequenties hebben voor de contributie. Wij draaien volledig op vrijwilligers. Zij krijgen hier geen vrijwilligersvergoedingen voor. Wij bekostigen de huur, de vaste lasten en het onderhoud van ons lokaal met behulp van acties, zoals Jantje Beton, Grote Clubactie en SponsorKliks. De contributie die is betaald is puur gebaseerd op de aanschaf van knutselmaterialen. Het verbruik van de knutselmaterialen zal hetzelfde blijven, zo ook de contributie. 

 

Hulp-ouders gezocht! 

Ter ondersteuning van onze vrijwilligers zoeken wij voor elke groep per week een hulp-ouder. Heb je zin om ons af en toe te helpen, tijdens de knutsellessen van jouw kind? Schrijf je dan nu in op een van de openstaande data via deze link. Hulp-ouders krijgen naar rato een kleine korting op de contributie voor het volgende seizoen.